יום שלישי, 15 בינואר 2013

מתכוני עוף ודגים

מסעדות החלו להיות חלק מתרבות הבילוי והפנאי ורבים מגיעים למסעדה לעיתים קרובות יותר. לכל מסעדה יש את התפריט המוצע לסועד בו מפורטות המנות אותן אפשר להזמין. אף אחד אינו יודע מהם מתכוני המנות וכיצד מכין אותם השף. בדרך כלל מתקוני העוף והדגים נשמרים בסוד על ידי בעלי ומלצרי המסעדה. הדבר נכון גם באוכל מוכן שניתן לרכוש בכל קייטרינג.

בארוחות משפחתיות שבהן מתקבצים יחדיו בני משפחה וחברים שטעמו ממאכלי בעלת הבית יהיו כאלה שיבקשו לקבל את מתכוני העוף והדגים על מנת להכינם בביתם.
בשנים האחרונות כל ערוצי הטלוויזיה מעבירים שעורי בישול על ידי שף מוכר וידוע בארץ. בכל שיעור מבשל השף מאכל ובסיום הבישול מועלים המתכונים ואופן הכנת המנה, על גבי הצג.

ספרי מתכוני עוף ומתכוני דגים רבים הוצאו על ידי טבחים ידועים ובהם פירוט מדוייק של מוצרי המתכון ואופן הכנתו שלב אחרי שלב. בנוסף לספרות הכתובה יש גם קלטות בהן נצפה השף שלב אחרי שלב איך הוא מבשל את המתכון להכנת עוף או דגים.

ישנם מתכונים העוברים במשפחה מאם לבת וכן הלאה. הבנות שעזרו בעבודות המטבח לא הצליחו לקבל מהאם את המתכון המדוייק להכנת  המאכלים שונים.  האמהות הכינו את המתכונים לפי ההסבר הן קיבלו מאימותיהן אבך לא היה שום דבר כתוב. ההסבר היה מילולי - לוקחים עוף/דגים מניחים בסיר ומוסיפים קצת מתבלין כזה וקצת מזה שמן ומים ומבשלים.

היום יש הבנות שמכינות עם האמא שלהן את מתכוני עוף או מתכוני דגים העוברים מדור לדור רושמות את המצרכים ואופן ההכנה במחברת זאת על מנת שבעתיד יוכלו הן להעביר את המתכון לבנותיהן. ישנם ספרים שהוצאו על ידי בנות הדור הצעיר, עם מתכונים שלמדו בבית, והוקדשו לזכרם של הדורות הקודמים, סבתא אמא ודודות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה