יום שלישי, 2 באוקטובר 2012

מתכונים לראש השנה

איזה כיף לעשות אוכל לראש השנה. תקופת החגים מביאה איתה מתכונים כיפיים וטעימים שמזכירים את בית אבא / אמא ושבדרך כלל יוצאים לאוויר העולם פעם בשנה. עוד שנה חלפה לה ושוב צריך לארח הרבה אנשים. מה עושים כדי שהאוכל יצא טוב? נתמקד בטיפים לאפייה לקינוחים שוודאי תכינו עם קינמון, תפוחים, דבש – או מצרכים אחרים ומסורתיים פחות!

איך מוודאים שמתכוני ראש השנה יצאו מוצלח?


מתכוני מרקים לראש השנה פשוטים יחסית והסיכוי שלא יצאו טוב, עם העוף או הירקות, נמוכים מאד. רק להיזהר עם המלח! לעומת זאת, בשיא הלחץ, לפעמים ברגע האחרון, יש לעשות מאפים מיוחדים לחג. בדרך כלל מתכוני ראש השנה כוללים תפוחים, קינמון, דבש ושאר חברים מתוקים ונראה שגם השנה זה יהיה כך. עשיתם עוגת תפוחים והאפייה שלהם לא יצאה במאה אחוז במרכז העוגה; יצרתם עוגה בחושה שלא יצאה טוב. איך מונעים תקלות מביכות לקראת ארוחת החג?

בעיקרון עוגות תופחות בתנור ב-25 אחוז. האחוז המדויק משתנה ביחס למתכון ולכן חשוב לעקוב אחרי המתכון במדויק. אם תעשו זאת, תכירו אותו (ולא תעשו זאת בפעם הראשונה לאורחיכם, אלא תבדקו אותו קודם) – כך תדעו איזו תבנית אתם צריכים מראש ותמנעו הישרפות / צניחה / תפוחים חיים במרכז. אם התערובת כבדה, מומלץ למלא את התבנית רק לגובה 3/4; אם היא קלה, אפשר למלא אותה ל-2/3. היא גדלה ברבע לפחות, כאמור. חשוב לא להוסיף שום חומר מתפיח – בטח אם זה לא כתוב במתכון.

עוד משהו שקורה הוא נזילה של התערובת מהתבנית ולכלוך התנור... מבאס מאד לפני ארוחת חג. חשוב לאטום אותה במאה אחוז, כדי שלא תהיה נזילה בתנור. אפשר לקנות תבנית טובה, אבל אם אין זמן או אי אפשר, באפשרותכם לעטוף אותה בנייר אלומיניום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה