אוכל חלבי הוא תענוג צרוף. הוא קל, טעים, ומתאים לשעות היום כולן. סלטים, פסטה, טוסטים, יין לבן ורטבים על בסיס פירות הדר – הם רק חלק מהדוגמאות של מה שאפשר לאכול במסגרת הארוחה החלבית. מי שמחפש לעשות אירוע קליל בשישי בצהריים, יכול להינות מעושר רב שמגיע עם התפריט החלבי, ובמיוחד עם הפסטות ומתכוני סלטים של ירקות ו/או של פסטה.
מתכוני פסטות חלביים
אם אתם רוצים להכין פסטה חלבית איכותית, הנה רעיון למה אפשר לעשות כדי להרגיש באיטליה גם ביפו של שישי בצהריים. 500 גרם מאחת הפסטות שאתם אוהבים, 3 כוסות חלב (או 2 כוסות חלב וכוס שמנת לבישול), מלח ופלפל, 2 וחצי כוסות של גבינות שונות מגורדות, רצוי 2-3 סוגים שונים, במיוחד צ'דר וגבינות איטלקיות קשות כמו פיקורינו, חרדל, קמח, שום. מה עושים? מגרדים את הגבינות; מטגנים קמח עם מלח ופלפל; מוסיפים חלב ושמנת; מבשלים הכל ביחד חמש דקות. לאחר שנוצר רוטב, מוסיפים חרדל ושום. מבשלים את הפסטה. מערבבים יחדיו. ממש טעים!
עוד רעיונות חלביים
כמובן שארוחת בוקר, הכוללת שקשוקה מושקעת (לא להוסיף נוזלים! תנו לעגבניות להזיע!), סלטים, טחינה (עם סילן זה טעים מאד בבוקר) ומיץ תפוזים וקפה זה מושלם לארוחה זוגית חלבית של שבת בבוקר. אפשר להכין טוסטים מושקעים, עם רוטב עגבניות טוב, טונה ועגבניות. אפשר גם לעשות לזניה "לעניים" בבית; לוקחים 500 גרם פסטה עם חמאה, בצלים, קמח, שמנת מתוקה וחלב, מבשלים כמו במתכון הקודם – ואז מערבבים את הרוטב עם ביצים ותבלינים, יוצקים על הפסטה ומכניסים בתבנית לתנור ל-20 דקות (על חום של 190 מעלות). אפשר להוסיף גבינה למעלה, וכשהיא חרוכה, זה מוכן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה