יום רביעי, 16 במאי 2012

מה אתם יודעים על המטבח האיטלקי?

רבים חושבים כי המטבח האיטלקי זה פיצות ופסטה. זה נכון רק בחלקו הקטן. המטבח האיטלקי נחשב לאחד משלושת המטבחים המכונים "מטבח" קולינארי. יחד עם המטבח הצרפתי והמטבח הסיני נחשב המטבח האיטלקי לשורה הראשונה בעולם הבישול. השפים הגדולים בעולם מגיעים מן המטבח האיטלקי והמסורת רבת השנים של המטבח האיטלקי שכל הזמן משתכלל ומשתנה הפכו אותו למטבח המועדף על מליוני אנשים בעולם. מסעדות איטלקיות משגשגות בכל הערים בעולם ונציגי הבישול האיטלקי קיימים בכל מקום.

מתכוני פסטות – לב המטבח האיטלקי

בלב המטבח האיטלקי נמצאים מתכוני פסטות. יש כל כך הרבה מתכונים של פסטות שלא תוכלו למצאו מקום אחד שמאגד את כל המתכונים. מתכוני פסטות ניתן להכין עם אין ספור סוגים של פסטות ואין ספור סוגים של מצרכי מזון. פסטה מכינים עם כל דבר: בשר, דגים, גבינות, מוצרי חלב, ירקות, פירות, והרטבים מורכבים  מאין ספור מצרכים המרכיבים אין ספור טעמים. מתכוני פסטה מכילים גם מתכונים לעוף שניתן לשלבם בכל צורות הפסטה. במטבח האיטלקי ניתן למצוא גם מתכוני עוף נפרדים מן הפסטה. מתכוני עוף אלה נחשבים לאחד משיאי המטבח האיטלקי.

ולסיום הארוחה – מתכון לסלטים

בארוחות איטלקיות רבות, כמו בארוחות צרפתיות מגישים את הסלט כמנה אחרונה של הארוחה לפני הקינוח. אצלנו עדיין אוכלים את הסלט במעורבב עם המנה העיקרית. באיטליה ובצרפת אוכלים את הסלט כמנה אחרונה אחרי המנה העיקרית ומנות הביניים ואחת הסיבות היא כדי "לשטוף" את הגרון לאחר התבשילים הכבדים שנאכלו. מתכון לסלטים ניתן למצוא למאות. סלט, כמו פסטה עושים מכל מוצרי המזון. סלט זה לא רק ירקות ורוטב. סלט ניתן לעשות גם מפסטה, ירקות, בשר, פירות וכל שאר המצרכים הקיימים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה