גם אתם אוהבים מאפים מלוחים? במקרים רבים, אנשים חושבים כי מאפה חייב להיות מתוק, אבל אתם בטח יודעים כי מאפים מלוחים הם לא פחות טעימים מאחיהם המתוקים. היום נהוג מאד להכין גם מתכוני סלטים מגרים מאד, ים ירקות ופירות טריים, ולצידם להגיש מאפים מלוחים שזה עתה יצאו מהתנור. התוצאה הסופית היא כמובן חגיגה של ריחות וטעמים שאין אדם שלא ייהנה מהם. מתכוני סלטים יש בשפע, אך אנחנו רוצים להציג בפניכם מאפים מלוחים דווקא, שהם מיוחדים מאד - מאפי תירס.
החומרים הדרושים
11/2 ק"ג של גרעיני תירס
11/2כוס חלב
30 זיתים שחורים
צרור בזיליקום קצוץ
8 כפות סוכר
2 בצלים בגודל בינוני
מלח ופלפל לפי טעם
4 ביצים קשות
1/2 ק"ג של בשר בקר מספר 6
אופן ההכנה
- ראשית, יש לטגן את הבצל ביחד עם הבשר. זמן הטיגון הוא עד אשר הבצל מזהיב, והבשר נהיה רך. תוך כדי הטיגון יש להוסיף מלח ופלפל על פי העדפה אישית.
- בשלב הבא יש לטפל בתירס עצמו. שפכו את התירס אל תוך מיקסר יחד עם כוס אחת בלבד של חלב. הוסיפו עוד כמות של חלב, רק אם אתם רוצים ליצור תערובת נוזלית יותר. הוציאו מהמיקסר ושימו בתבנית. הוסיפו לתבנית את הבזיליקום, ואת התערובת שיש במחבת, ביחד עם ארבע כפות של סוכר.
- לאחר מכן קחו קערות קטנות והניחו בתוך כל קערית חצי ביצה קשה וכמה זיתים שחורים. מעליהם שפכו את העיסה שנוצרה, ופזרו את שארית הסוכר שנותרה.
- זמן האפייה הוא לפי מידת ההכנה של המאפה - כאשר אתם רואים שהעיסה עצמה כבר מבעבעת, והסוכר למעלה כבר חום, זה הזמן להוציא החוצה - והרי לכם מאפים מלוחים וטעימים.
- המאפה הנהדר הזה הולך מצוין עם יין ישראלי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה