יום שני, 20 במאי 2013

מהי חמאת קקאו?

רובנו לא יודעים מה מסתתר מהאחורי השוקולד שאותו אנחנו אוכלים. אם לדוגמה אכלתם עד היום שוקולד לבן, חשוב מאד להבין שמדובר בעצם על שוקולד שלא מופק מהפולים עצמם, אלא דווקא מהשמן הצמחי שלהם. השמן הצמחי הנ"ל נקרא חמאת קקאו, ובניגוד לשוקולד הלבן - צבעו הוא דווקא צהוב בהיר מאד. חמאת הקקאו משמשת לא רק להכנה של שוקולד לבן, אלא לעוד דברים רבים. באופן מעניין, צריכה מסוימת של החמאה ביחד עם סוגי תה בריאים, יוכלו לסייע לכם לשמור על הבריאות.

איך החמאה מסייעת לשמור על הבריאות?


כאן זה המקום לציין, שבעוד שיש סוגי תה רבים שכוללים מרכיבים של נוגדי חמצון, שאפשר לצרוך באופן ישיר ולשמור על הבריאות, הרי שהמקרה של חמאת הקקאו הוא מעט שונה. גם בתוך חמאת קקאו יש נוגדי חמצון רבים אשר יכולים לסייע רבות לגוף. עם זאת, נהוג לרוב להשתמש בחמאה דווקא בתכשירים קוסמטיים רבים לטיפוח העור, שכן חמאת הקקאו היא יציבה מאד, ולכן גם לא נהרסת במגע עם האוויר.

ולמה חשוב לשתות תה?


מעבר לכך שאפשר לצרוך חמאת קקאו בכמות מסוימת כדי לשפר את הבריאות שלכם, חשוב מאד במקביל גם להקפיד על שתיית תה איכותי. לא מדובר על שקי התה הרגילים אשר מיוצרים באופן מסחרי, אלא על סוגי תה אשר משווקים באופן אישי, כאשר מדובר על עלי התה עצמם שנמכרים באופן ישיר - ולא בתוך השקיקים המוכרים. העלים הללו עוברים תהליכים שונים של חמצון, ולפי התהליכים הנ"ל, נקבע הסוג שלהם.

ומה מתאים לכם?


רוב הישראלים צורכים ביומיום את התה השחור, שגם משווק באופן מסחרי. עם זאת, אם אתם מחפשים סוגי תה בריאים יותר, אפשר לצרוך את התה האדום או התה הירוק, אשר עוברים תהליך חמצון ראשוני בלבד. כמובן שלצד התה שלכם תוכלו לשים לעצמכם קובייה של שוקולד לבן, שהמרכיב העיקרי בו הוא כמובן חמאת קקאו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה